Develop

Commerciële duurzame productoplossingen ontstaan door integraal merkbeleving, productvormgeving en productietechnologie met elkaar te combineren. Zo komen abstractie ideeën tot leven in een nieuw ontwerp en worden bestaande producten commercieel interessant voor de volgende levensfase.

Producten moet je blijven vernieuwen om competitief te zijn in de markt.

Vormgeving

Uw producten niet alleen herkenbaar aan de merknaam, maar ook aan de vorm!
KOEN&CO creëert authentieke en passende product(lijn)en met een sterke merkidentiteit.
We ontwerpen daarom niet alleen logo, kleur en label, maar ook de 3D-vormentaal.
Onze kennis van productietechnieken is hierbij een pre. Bij de vormgeving houden we rekening met de uiteindelijke productietechniek. Dat voorkomt teleurstellingen achteraf. De materiaalkeuze is bepalend voor de kwaliteit van het product en heeft daarom sterk onze aandacht. KOEN&CO is sterk in kunststoffen, maar ontwikkelt ook metalen producten die met behulp van mal-technieken worden gefabriceerd.

Product Engineering

Kostprijs en matrijskosten calculeren, een fysiek model bouwen en producteigenschappen berekenen gebeurd in dit stadium op basis van een 3D bestand. Met CAD-software werken we 2D-schetsen uit tot een 3D-product dat seriematig gefabriceerd wordt. Voordat er investeringen gemaakt moeten worden in productiegereedschappen, hebben we inzichtelijk welke productietechnieken interessant zijn.

Commercieel duurzame oplossingen ontwerpen door een integrale aanpak.

Productpresentatie

Onderscheidend zijn in vorm levert veel op. Wanneer producten als onderdeel van een merk herkenbaar zijn, blijven consumenten het merk ook sneller trouw. Zowel het product als de verpakking maken hier onderdeel van uit.
Het product krijgt zijn ‘finishing touch’ dankzij grafische productuitingen, zoals een logo, pictogram of bedrukking. Verpakkingen vormgeven maar ook gebruiksaanwijzingen en het opzetten van een website laat KOEN&CO graag in het oog springen.

KOEN&CO fotografeert de door haar ontworpen producten voor catalogi en websitepresentaties. Zijn er nog geen modellen om te fotograferen? Dan worden op basis van de digitale CAD-bestanden de producten gevisualiseerd. Zowel stil als bewegend beeld behoren tot de mogelijkheden van ‘digital prototyping’.

Wet- en regelgeving

Het nieuwe product laten wij aan de bepaalde normen voldoen, zodat het de markt op mag. Naast CE normering zijn er ook Europese normen en richtlijnen per product categorie. KOEN&CO helpt ondernemingen te voldoen aan de gestelde normen en ondersteunt de certificering die nodig is om het product op de Europese markt te mogen verkopen.

Een goed vormgegeven assortiment maakt van de concurrent een B-merk.