Diensten

KOEN&CO werkt een idee uit tot een produceerbaar resultaat.

Het onderzoek en de ontwikkeling die daaraan voorafgaan is maatwerk. Wij bieden naast de vormgeving ook technische ondersteuning aan, tijdens het gehele ontwerpproces. Deze combinatie zorgt voor een kostenbewust ontwikkeltraject.

Onze toegevoegde waarde zit ‘m in de details en een goede documentatie voor de producent. We maken prototypen met als doel deze later in serie of massa te produceren. De ontwikkeling van de verpakking en gebruiksaanwijzing wordt, indien gewenst, integraal meegenomen. Alles wat er nodig is om een nieuw product te kunnen lanceren heeft KOEN&CO in huis.

PRODUCTEN MOET JE BLIJVEN VERNIEUWEN OM COMPETITIEF TE KUNNEN ZIJN IN DE MARKT.

Integrale product ontwikkeling

Alles wat er nodig is om een product te lanceren.

Commerciële duurzame productoplossingen ontstaan door productvormgeving, productietechnologie en merkbeleving, integraal met elkaar te combineren. Zo worden abstracte ideeën zichtbaar in een nieuw ontwerp.

De kwaliteit zit ‘m in de details, daarom combineren we vormgeving en technische kennis tijdens de productontwikkeling.

Vormgeving

KOEN&CO creëert authentieke producten met een sterke merkidentiteit. Herkenbaar aan de merknaam maar vooral aan de vormgeving.

Bij de vormgeving houden we rekening met de gebruiker, de ergonomie, de markt en de uiteindelijke productietechniek. Onze kennis van de diverse productietechnieken gebruiken we om haalbare concepten vorm te geven, om zo teleurstellingen achteraf te voorkomen. De vormgeving is onderdeel van de integrale aanpak, gedurende het gehele traject en bepalend voor de uiteindelijke productkwaliteit.

Engineering

Met CAD-software werken we 2D-schetsen uit tot een 3D-product dat seriematig gefabriceerd wordt.

Voordat er investeringen gemaakt moeten worden in productiegereedschappen, hebben we inzichtelijk welke productietechnieken interessant zijn. Tijdens de product engineering fase werken we op basis van een 3D bestand aan de kostprijs en producteigenschappen. Met prototype technieken maken we een fysiek model om de assemblage te testen en te verbeteren.

Test- en Presentatiemodel

Een fysiek model geeft aanzienlijk meer waardevolle feedback dan een afbeelding.

Op basis van onze CAD tekeningen maken onze productie partners de mooiste prototypen met behulp van 3D-print- en CNC-freestechnieken. De productonderdelen worden gelakt in de exacte kleur en voorzien van een logo om een realistische uitstraling te garanderen. Deze zichtmodellen zijn nauwelijks te onderscheiden van de toekomstige producten en kunnen worden ingezet voor beurspresentaties of consumentenonderzoek, nog vóór de productiefase.

Gebruiksaanwijzing

Naast productontwikkeling, bieden wij ondersteuning bij de ontwikkeling van gebruiksaanwijzingen.

We richten we ons niet alleen op CE-normering, maar ook op specifieke Europese normen en richtlijnen die van toepassing zijn op de betreffende productcategorie. We bieden begeleiding bij het verkrijgen van de nodige certificeringen en de naleving hiervan. Deze certificaten zijn vaak een vereiste om het product op de Europese markt te mogen aanbieden.

Verpakkingsontwerp

Het verpakkingsontwerp is voor KOEN&CO een integraal onderdeel van de productstrategie.

Tijdens het productontwerp traject houden we op gezette momenten rekening met de verpakking. Zo kan het strategisch interessant zijn het product op te delen om zo een veel efficiëntere verpakking te realiseren. Logistiek en opslag spelen een steeds belangrijkere rol. Naast het veilig en onbeschadigd bereiken van de eindbestemming, richten wij ons ook op het creëren van een memorabele uitpak beleving voor de gebruiker met oog voor het milieu.

Voor de grafisch elementen werkt KOEN&CO samen met partners.

Serie- of massaproductie?

In ons kostenbewust ontwikkeltraject heeft de keuze voor serie- of massaproductie invloed op ontwerp.

De afweging tussen productiekosten en investering in productiegereedschappen spelen hier een rol. Bij serieproductie worden onderdelen vaak geschroefd, terwijl bij massaproductie deze in elkaar worden geklikt.

Voor een soepele overgang van ontwerp naar productie begeleiden we de matrijsbouw en productie opstart. We kunnen indien gewenst een passend productiebedrijf selecteren, in binnen- of buitenland. Kwaliteit, continuïteit, kosten en levertijden zijn zaken waar wij op letten. Wij hebben ruime ervaring met productie in Azië, maar kennen ook de voordelen van productie dicht bij huis.